Centrum Dominika Kokory příspěvková organizace

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Zařízení > Domov pro osoby se zdravotním postižením Kokory > Stravování zp

Stravování

Stravovací provoz, kuchyně a skladovací prostory potravin, splňují požadované normy  technologického vybavení. Je vyhotoven Provozní řád kuchyně, Provozní řád stravovacího provozu a HACCP – systém kritických bodů, je kontrolováno zaměstnanci KHS Olomouc a interně  ředitelkou organizace.

Strava je přizpůsobena svým složením, množstvím a úpravou věku a zdravotnímu stavu klientů (v souladu s platnými normami a zásadami správné výživy).

Připravuje se stravu normální a dietní (diabetická, žlučníková...), dle zdravotního stavu a ordinace lékaře, se strava individuálně přizpůsobuje klientkám.  Jídelníček, který je k dispozici v jídelnách a na nástěnkách v prostorách zařízení sestavuje vedoucí kuchyně.

Strava se podává 4x denně - snídaně, oběd, svačina, večeře (druhá večeře je pouze pro diabetiky). Klienti se podílí na vyhotovení jídelních lístků a mají  možnost výběru 3x týdně ze dvou druhů snídaně a 5x týdně výběr ze dvou možných variant oběda.

Úhrada za celodenní stravu činí 160,- Kč.