Ředkvičky

11. 06. 2025 
Každá zelenina má svůj čas. Ředkvičky bývaly symbolem jara, ale být tomu tak nemusí. V ředkvičkách najdeme bohatý zdroj vitaminu C, ochránce naší imunity a důležitého antioxidantu. Další nadmíru prospěšnou látkou v této zelenině je kyselina listová.
Ředkvičky se vyskytují v mnoha barvách i tvarech. Jedno mají ale všechny druhy společné. Vždy se jedná o chuťovku  nabitou zdravím. My jsme se také pokusili tuto zeleninu si sami vypěstovat a musíme se pochválit, že se nám přeci jen cosi v zemi urodilo. Dočetli jsme se, že jsou ideální čerstvé, pouze omyté. Teplá voda podtrhne jejich jemně štiplavou chuť, která dodá na pikantnosti salátům, předkrmům a pomazánkám. Pálivost bulviček naopak sníží namočení do studené vody a zmírní ji i posolení.
Sklidili jsme několik krásných červených kuliček, které jsme si umyli, nakrájeli nadrobno, smíchali s pomazánkovým máslem a poté si na nich báječně pochutnali. Určitě ředkvičky příští rok opět vysejeme. 
top